Adslev

- en perle i smukke omgivelser!

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fakta om Adslev

Jeg har kontaktet Adslev familien, for at høre om jeg må bruge noget af deres tekst til denne side, desuden vil jeg gerne have input fra alle kloge hoveder der måtte have kendskab til Adslevs spændende "opvækst" det må gerne sendes til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Her skal vi have noget tekst om byen nutid......

 

 

 

Her skal der være noget tekst om dengang...

 

  

 Adslev kirke:

Den oprindelige kirke er fra 1175, men er løbende restaureret.
Våbenhuset er fra slutningen af 1800-tallet, og tårnet er fra 1925. Murværket er præget af omsætninger i nyere tid, så bortset fra området ved den sydlige dør ses kun svage spor af det oprindelige murværk.

Altertavlen fra 1916 har maleri af Rud-Petersen fra 1913. I kirken er ophængt tre figurer fra en sengotisk altertavle, som blev kasseret i 1595. Prædikestolen er fra 1855.

I koret og skibets hvælv ses kalkmalerier, som er udført 1480-1498. Kalkmalerierne blev afdækket og restaureret i 1969, og genrestaureret i 2000. I korets østkappe ses en blomstervase og årstallet 1498. I korets nordkappe ses malerens signatur, en stol, hvor ryggen ender i et kors, denne signatur findes også i Hvilsted Kirke og Sønder Vissing Kirke. I hvælvet over døbefonten ses tre
roser, som var symbol for biskop Jens Iversen Lange.

Kirken blev gennemgribende renoveret i 1934.

 

 

 

 

Hvem er online

Vi har 11 gæster online

Log på